بایگانی - چتر خدا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زیبایی حکمت، رفق و سازگاری نیکوست . [امام علی علیه السلام]

چتر خدا
نویسنده :  یوسف عابدیان
پنجمین مطلب « آداب شیردهی و تربیت فرزند »  

1 . از امام صادق (ع ) نقل است که فرمودند : مدّت شیر خوارگی بیست و یک ماه است و کمتر از آن سِتَم بر کودک است .

2 . امیرالمومنین ( ع ) می فرمایند : بنگرید چه کسی به کودکانتان شیر می دهد که کودک با آثار روانی همان شیر به جوانی میرسد .

3 . پیامبر اکرم ( ص ) می فرمایند : نگذارید زن احمق یا زنی که چشم او ضعیف است به فرزندانتان شیر دهد که شیر اثر وضعی دارد .

4 . امام باقر ( ع ) می فرمایند :  به کودکانتان از شیر زن زیبا و خوشرو بخورانید ، نه شیر زن زشت رو را که شیر ، اثر وضعی دارد .

5 . برای شیر دادن بچه بهتر از هر کس مادر اوست و سزاوار است که مادر برای شیر دادن از شوهر خود مُزد نگیرد . خوب است شوهر مُزد بدهد .

6 . مستحب است دایه ای که برای طفل می گیرند ، دوازده امامی ، دارای عقل و عفّت و صورت نیکو باشد .

7 . مکروه است دایه ای بگیرید که بچّه ای که دارد از زنا به دنیا آمده باشد .

8 . مستحب است از زنها جلوگیری کنند تا هر بچّه ای را شیر ندهند . زیرا ممکن است فراموش شود که به چه کسانی شیر داده اند و بعداً دو نفر مَحرم با یکدیگر ازدواج نمایند .

9 . شایسته است پدر و مادر درباره از شیر گرفتن فرزند با یکدیگر مشورت و رایزنی کنند .

10 . اسلام به والدین توصیه می کند که گریه کودکانشان را تحمّل کنند و آنها را از آن که به خاطر گریه ، کودکان خود را بزنند ، منع می کند . پیامبر اسلام ( ص ) در روایتی فرمودند : به خاطر گریه ، کودکان خود را نزنید . گریه آنها در طول چهار ماه ، شهادت به یگانگی الله است و در چهار ماه دیگر درود بر پیامبر ( ص ) و خاندان او در چهار ماه بعد دعا برای پدر و مادرشان می باشد .

11 . سنّت پیامبر ( ص ) شیر دادن به کودک را تشویق می کند . پیامبر ( ص ) در حدیث شریفی پیرامون اَجر زن شیرده فرمودند : هرگاه زنی کودکی را شیر دهد ، هر مکیدن کودک برابر است با آزاد کردن فرزندی از فرزندان اسماعیل و هرگاه از شیر دادن او فارغ شد ، فرشته ای بزرگوار به پهلوی او می زند و می گوید : کار را از سر گیر که خداوند تو را بخشیده است .

12 . امام صادق ( ع ) به زن شیرده توصیه می کنند که از دو پستان به نوزاد شیر دهد . چرا که شیر یکی از پستان ها به منزله خوراک ( طعام ) و دیگری به منزله آب برای کودک است .

 

 

 اسلام در مورد تربیت کودکان سفارشی دارد که عبارتند از :

  

1 . اسلام ، خیر و خوبی را برای فرزندان توصیه می کند و دستور می دهد که آنها را دوست بدارند و به وعده هایی که به آنها می دهند ، وفا کنند . چرا که در حدیثی از پیامبر ( ص ) آمده است که کودکان گمان می کنند که شما روزیِ آنها را می دهید .

2 . اسلام توصیه می کند که فرزندان خود را ببوسید . مردی نزد پیامبر ( ص ) آمد و عرض کرد : من هرگز فرزندم را نبوسیده ام . وقتی رفت پیامبر ( ص ) فرمودند : این مرد نزد من از اهالی دوزخ است . در حدیثی دیگر از پیامبر ( ص ) نقل شده است : هر کس فرزند خود را ببوسد ، خداوند حسنه ای برای او می نویسد .

3 . اسلام توصیه کرده است که میان کودکان برابری و عدم تَمایُز برقرار کنید . پیامبر ( ص ) مردی را دید که یکی از دو پسرش را می بوسید و دیگری را رها می کند . پس به او فرمودند : آیا میان آن دو برابری برقرار نمی کنی ؟! .

4 . پیامبر ( ص ) درباره حقوق کودکان الگوی جهانیان است . در روایتی آمده است که رسول خدا ( ص ) نماز ظهر را با مردم گُزارد و دو رکعت پایانی را سبک برگزار کرد . وقتی از نماز فارغ شد ، مردم گفتند : آیا در نماز چیزی پیش آمد ؟ فرمودند : چه چیزی ؟ گفتند : دو رکعت پایانی نماز را سبک برگزار کردید ! پیامبر ( ص ) فرمودند : آیا گریه کودک را نشنیدید ؟ .

5 . اسلام برای تربیت سه مرحله مقرّر کرده است و هر مرحله هفت سال است . امام صادق ( ع ) می فرمایند : بچّه هفت سال بازی می کند ، هفت سال علم و قرآن می آموزد و هفت سال حلال و حرام را می آموزد . همچنین فرمودند : بِگذار فرزندت به شش سالگی برسد و سپس هفت سال او را نزد خود نگهدار و چنان که می خواهی او را ادب کن . پس اگر پذیرفت و شایستگی یافت ، چه بهتر ، وگرنه او را رها کن .

6 . در روایتی آمده است اگر پسران شش ساله شدند ، می بایست با یکدیگر در یک لحاف نخوابند . همچنین در روایت دیگر وارد شده است زمانی که پسران و دختران ده ساله شدند ، رختخواب ایشان را باید جدا کنند .

7 . حضرت صادق ( ع ) فرمودند : به فرزندان خود به زودی احادیث را یاد بدهید که مخالفان ایشان را گمراه نکنند .

8 . رسول خدا ( ص ) فرمودند : حقّ فرزند پسر بر پدر آن است که نام نیک برایش تعیین کند و به او قرآن بیاموزد ، او را ختنه کند و به او شنا یاد دهد و اگر فرزندش دختر است ، نام نیک برایش تعیین کند و به او سوره « نور » را یاد دهد ، سوره « یوسف » را به او نیاموزد و او را در بالاخانه ها جا ندهد و او را زود به خانه شوهر فرستد . پس حضرت فرمودند : هر که فرزند خود را فاطمه نامید ، او را دشنام ندهد ، نفرین نکند و کتک نزند .

9 . در حدیثی از امیرالمومنین ( ع ) آمده است : چربی و کثافت دست و صورت اطفال را هر شب ، پیش از خواب بشوئید که شیطان می آید و ایشان را بو می کند و آنها در خواب می ترسند و ملائکه نویسندگان اعمال ، مُتِاَذّی ( اذیت ) می شوند .

10 . از مسائلی که پدر و مادر باید در تربیت فرزندان دقت و رعایت کنند ، یاد دادن ادب ، نظافت و بهداشت است و باید فرزندان را با این مسایل اسلامی بار آورند .

 


دوشنبه 86/11/1 ساعت 7:13 عصر
نویسنده :  یوسف عابدیان

چهارمین مطلب « آداب نام گذاری فرزند »

1 . دین اسلام می گوید که کودک را قبل از تولّد    حتّی اگر سقط شود    نام گذاری کنید . امیرالمومنین ( ع ) می فرمایند : پیش از آنکه فرزندتان به دنیا آید او را نام گذاری کنید . اگر نمی دانید دختر است یا پسر آن را با نام هایی بنامید که هم برای پسر است و هم دختر . فرزند سقط شده وقتی در روز قیامت پدرش را دیدار کند به او می گوید : تو بر من نامی ننهادی ، در حالی که پیامبر ( ص ) محسن را پیش از تولد نام نهاد .

2 . مستحب است که نام ، نیکو باشد و این نخستین احسان از سوی پدر بر فرزند است . امام باقر ( ع ) می فرمایند : راست ترین اسمها آن است که با عبودیّت همراه باشد و بهترین اسامی از آنِ پیامبران است . پس اسمهایی مثل عبدالرّحمن ، عبدالکریم ، عبدالله و ... راست ترین اسامی و محمّد و ابراهیم و نوح و عیسی و موسی و ... بهترین نامها هستند . پیامبر ( ص ) می فرمایند : خاندانی نیست که در میان آنها نام پیامبری باشد ، مگر آنکه خداوند عزِّ وَ جَل فرشته ای برای آنها گماشته که بام و شام ، آنها را تقدیس می کند .

3 . مستحب است فرزند پسر – بر پایه سنّت امامان – تا هفت روز ( محمّد ) نامیده شود و سپس اگر خواستند ، می توانند هر نامی که دوست دارند بر او بگذارند . پیامبر ( ص ) در حدیث شریفی می فرمایند : خداوند به هر کس سه پسر بدهد و نام یکی از آن سه را ( محمّد ) نگذارد با من بی مهری کرده است . در حدیثی از ابوالحسن ( ع ) رسیده است : فقر به خانه ای وارد نمی شود که در آن نام محمّد ، علی ، حسن ، حسین ، جعفر ، طالب و یا عبدالله باشد و این چنین است که اگر در میان زنان نام فاطمه یافت شود .

4 . بر پایه روایت منقول از امام صادق ( ع ) اسلام خوش نمی دارد کسی با نام غیر حقیقی همچون حکم ، حکیم ، خالد و مالک نامیده شود .


دوشنبه 86/11/1 ساعت 7:7 عصر
نویسنده :  یوسف عابدیان

سوّمین مطلب « آداب و سُنَن ولادت »

 1 . از سنتها و آداب اسلام پیرامون نوزاد ، گفتن اذان و اقامه در دو گوش اوست .

پیامبر ( ص ) می فرمایند : کسی که خداوند به او فرزندی داد ، باید در گوش راستش اذان و در گوش چپ او اقامه گوید که این کار او را از شرّ شیطان رجیم محفوظ می دارد .

2 . مستحب است که پیش از اذان و اقامه کام کودک را با خرما بگیرند ، چنان که پیامبر ( ص ) با حسن و حسین ( ع ) چنین کردند .

3 . عقیقه کردن نوزاد بعد از تولّد مستحب است ، یعنی اینکه گوسفند ، گاو یا شتری را قربانی نمایند و پس از ذِبح ، آنچه خواستند با آن انجام دهند .

4 . از امام صادق ( ع ) نقل است که مکروه است پدر و مادر نوزاد از گوشت عقیقه بخورند .    

5 . اسلام دستور می دهد که پسر را در روز هفتم ولادت ختنه کنند و فرزندی هم که ختنه شده به دنیا آمده باشد را مستحب است که تیغ از موضع ختنه بگذرانند .

6 . مستحب است هنگام ختنه و عقیقه دعای وارده خوانده شود . ( کتاب احکام خانواده و آداب ازدواج آیت الله مدرسی ، ص 234 – 237 )

7 . رسول خدا ( ص ) فرمودند : اوّل چیزی که زن زائیده باید بخورد رطب است . چنان که حقتعالی به حضرت مریم بعد از زائیدن حضرت عیسی ( ع ) فرمود که رطب بخورد . این کار باعث می شود که فرزند او بردبار شود .

8 . مکروه است که نوزاد را در ابتدای ولادت در جامه زرد بپیچند و سنّت آن است که او را در جامه سفید بپیچند .

9 . مستحب است که در روز هفتم ، سر نوزاد را بتراشند و موی سرش را با نقره یا طلا بکشند و آن نقره و طلا را صدقه بدهند .

10 . مستحب است عقیقه پسر ، نَر و عقیقه دختر ، ماده باشد . 

11 . مستحب است که اگر نوزاد دختر است ، در روز هفتم نرمه گوش او را سوراخ نمایند .

12 . مستحب است که بعد از ولادت به شرط ایمنی از ضرر ، نوزاد را بشویند .


دوشنبه 86/11/1 ساعت 7:2 عصر
نویسنده :  یوسف عابدیان

عکس هایی بامزه از سراسر جهان هستی !!! 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


چهارشنبه 86/10/12 ساعت 11:43 عصر
نویسنده :  یوسف عابدیان

 

 می خواهم از امروز در مورد آداب ازدواج و احکام خانواده از دیدگاه اسلام صحبت کنم  :

              

    اولین مطلب « آداب انتخاب همسر » خواهشمندم برای مطالعه ای بخش به ( همراهم باش ... ) مراجعه نمایید ، متشکرم !!!

   

                                                   همراهم باش ...

شنبه 86/9/24 ساعت 8:6 عصر
<      1   2   3   4   5   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
ماموریت
[عناوین آرشیوشده]
فهرست
44902 :کل بازدیدها
5 :بازدید امروز
10 :بازدید دیروز
درباره خودم
چتر خدا
یوسف عابدیان
خوش برخورد - مودب - مهربون و ...
حضور و غیاب
لوگوی خودم
چتر خدا
لوگوی دوستان





لینک دوستان
دانستنیها
اشتراک
 
آرشیو
بایگانی
طراح قالب